Ellepnek a papírok és a dossziék?

Ellepnek a papírok és a dossziék?

A céges papírok megőrzése komoly gondot okoz. Szerződések, könyvelési dokumentumok, adójogi, munkaügyi, számviteli iratok sok-sok értékes helyet foglalnak el egy vállalkozás életében. Egy idő után már mozogni sem lehet tőlük. Van egy jó ötletünk ezek tárolására, de előbb nézzük meg, mit és mennyi ideig kell megőrizni:

Adójogi iratokat, mint számlák, szerződések, határozatok, adóbevalláshoz tartozó nyilvántartások, az adó megállapításához való jog elévüléséig kell megőrizni. Ez minimum 5 év.

Munkaügyi bizonylatokat lényegében korlátlan ideig kell őrizni, hiszen a munkavállaló nyugdíjazásakor kérhetik a munkaviszonyt igazoló dokumentumokat.

Számviteli iratok esetében 8 évig kell megtartani többek közt az üzleti évről készített beszámolókat és azokhoz tartozó jelentéseket, főkönyvi kivonatokat.

Szóval, ahelyett, hogy kerülgetnéd ezeket a papírdossziékat és dobozokat bérelj tőlünk egy kis raktár egységet vagy akár nagyobbat, és hozd temperált biztonságos tárolóinkba a nem minden nap használt, mégis fontos dolgaidat.

Miért bérelnek tárolóegységet a cégek, vállalkozások? 

Mert az önraktározás egyszerű, olcsó és rugalmas.  Ügyfelek közt vannak nagyvállalatok, kisebb kereskedők és felújítási munkát végző szakemberek is, mint pl.: festők, burkolók. Az iparosok azzal indokolják a tároló bérlést, hogy így nem kell hazavinni a munkát, tehát minden a felújításhoz szükséges eszközt és alapanyagot a 0-24 órában elérhető tárolóban tartják, ideértve az állványokat és a létrákat is. Az önraktározás egy modern tárolási megoldás! Örömmel használják a webshopot üzemeltető vállalkozások is az árukészlet raktározásához, hiszen tiszta, száraz, temperált és biztonságos tárolókat kínálunk

A raktár elhelyezkedésének és típusának függvényében az alábbi szolgáltatások érhetőek a raktar24-nél többek közt:

  • 3 helyszínen különböző méretű és kialakítású tárolók
  • rugalmas hozzáférés a nap 24 órájában
  • gyors ügyintézés
  • temperált környezet
  • küszöb nélküli bejutás
  • ki- és bepakolások idejére ingyenes parkoló, molnárkocsi, az emeléshez elektromos béka
  • autóval a tároló ajtajáig
  • középen nyíló kétszárnyú ajtó
  • rövid és hosszú távú bérlési lehetőség

A Raktár24-nél arra törekszünk, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő raktár egységet.