Hol tároljam a téli sporteszközöket?

A téli sportok szerelmeseinek nem kell bemutatni, hogy mekkora feladat letisztítani, elpakolni a sporteszközöket. Legyen az síléc, szánkó, snowboard, bob, korcsolya vagy tetőcsomagtartó. Egy 4 fős család esetében komoly logisztikai feladat ezek tárolása. Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor már nem fér be az autó a garázsba, vagy állandóan eldől valami, ami csak 8-10 hónap múlva lesz újra aktuális. De kellemes emlékeket idéznek, fontosak és nagy értékűek.

Ezen eszközök tárolására is megoldás a Raktár 24 tároló helyiségei. 

De nézzük meg, hogyan is kell szakszerűen tárolni a téli sporteszközöket.

Egy síléc átlagosan 1,5 méter, ráadásul a síkötés miatt nem tárolható akárhogy. Ha állandó terhelést kap, könnyen vetemedhetik a formája. Egyszóval, nem javasoljuk hanyagul bedobni a sarokba, már csak azért sem, mert balesetveszélyes lehet, ha eldől, ráesik valakire. A síléceket talpra fektetve ne tároljuk, sem egymás felé fordítva, mert így vetemednek, elveszítik rugalmasságukat. A legjobb állítva, minimális terhelésnek kitéve, temperált helyiségben elhelyezni azokat.

Nedves helyre vagy szabad ég alá semmiképp ne tegyük, mert a rozsda és a penész hamar megjelenik csak költségesen javítható az ilyen fajta károsodás.  

A sícipő, ha nem teljesen száraz helyen nyaral, könnyen bepenészedik. Nincs is annál kiábrándítóbb, minta az utazás előtti nap szembesülni ezzel a problémával. 

Korcsolyát kifejezetten nem ajánlatos nyirkos garázsban, pincében tárolni. Az utolsó használat után alaposan ki kell szárítani, különben borzalmas szaga lesz. A legjobb, ha temperált raktárban tároljuk a következő szezonig.

Legyen szabad a garázs, használja arra, amire való!

Válasszon száraz hőmérsékleti ingadozásoktól mentes tárolót a raktár24.hu weboldaláról!