Miért fontos a temperált tároló?

Számos élethelyzet adódik, amikor váratlanul szükség lehet tároló helyiségre. Ilyenkor fontos, hogy lakóhelyünkhöz közel, könnyen megközelíthető legyen a raktár. A megoldást a raktár24 tárolói jelenthetik, de különös figyelemmel kell eljárni bizonyos bútorok és anyagok raktárban való elhelyezésekor. Megmutatjuk, hogy mely tárgyak igényelnek különleges bánásmódot, temperált helyiséget, hogy hosszú ideig tárolva se következzen be károsodás bennük.

Bútorok

A bútorokat általában ellenőrzött klímájú tároló helyiségekben kell tárolni.  A fából készült bútorok a magas páratartalomtól elvetemednek, károsodnak, a textil vagy bőr kárpitok esetében pedig színvesztés vagy repedezett felület léphet fel, ha nem megfelelő a hőmérséklet a páratartalom, vagy a fényviszonyok. Kényes vagy lehetetlen formájú bútorok, kanapék, antik tárgyak, tárolására is kínálunk megoldást, hisz a temperált, jól szellőztetett, biztonságos raktárainkban, hosszú tárolás után sem szenvednek károkat értékei. 

Hangszerek

Zongora, gitár, elektronikus hangszerek, dob, gyakorlatilag minden hangszer különleges tárolást igényel.   Ha a rézfúvós hangszereket, például a trombitákat magas páratartalomnak teszik ki, akkor penészesedni kezdenek.

Ha egy zongorát hosszú időn keresztül nagy hőmérséklet-ingadozásoknak és magas páratartalomnak tesznek ki, a billentyűk és az egész faváz megsérülhet. A hő károsítja a ragasztót, az alkatrészek meglazulhatnak.

Az akusztikus zongora 80%-ban fa alkatrészekből tevődik össze. A fa, egy lélegző anyag, ami képes felvenni és leadni nedvességet, függően a levegő páratartalmától. A magas páratartalom vagy a túl száraz környezet, hosszú távon komolyan károsíthatja a hangszert. Ráadásul mozgatni sem könnyű, nem ritka az 500 kg-os zongora sem.  Földszinti, autóval közvetlenül megközelíthető dupla ajtós, biztonságos, temperált raktáraink megfelelő helyet biztosítanak akár nagy értékű hangszereinek is. 

Ruhák, textilek

A téli ruhák, több helyet foglalnak a szekrényben, mint az összes többi együttesen. 9-10 hónapon keresztül csak útban vannak. Megoldás lehet erre a problémára a mini storage. Olyan raktárt javaslunk, ahol megfelelő a páratartalom, jó a szellőztetés, így elkerülhető a penész, vagy a molylepkék megjelenése. 

Dokumentumok, papírok

Szerződések, könyvelési dokumentumok, könyvek, temperált tárolást igényelnek. Az állandó hőmérséklet-ingadozások és a magas páratartalom károsíthatja a papírt, oxidálódhat, megsárgulhat. Nem beszélve arról, hogy egy átlagos cég életében a több évnyi könyvelési anyag tárolása komoly gondot okoz. Kisebb méretű tárolóink, tökéletes megoldást nyújtanak ezek tárolására.

Webshop termékek

Egyre népszerűbbek a webshopok, viszont a megnövekedett vásárlói réteg, nagyobb készletet igényel. A nagyobb készlet, pedig több helyet. Biztonságos raktáraink közül, csak ki kell választani a megfelelőt. Az áruhoz bármikor hozzáférhet, hiszen önkiszolgáló raktáraink a nap 24 órájában látogathatóak.