Rend a lelke mindennek!

Rakj rendet otthon!

Hányszor hallottuk ezt gyerekkorunkban? Jó sokszor, mégis a rohanó világunkban megfeledkezünk a gyermeki intelmekről. Napról napra gyűlik a felesleges holmi a nappaliban a dolgozószobában, aztán jóesetben – ha van – száműzésre kerülnek a garázsba. De idővel az is megtelik, így azt arra már nem tudjuk használni, amire való. A tárgyak lassan ellepnek minket, nehézkes a takarítás, minden útban van. Kiborulunk. Elegünk lesz. Mit tehetnénk? 

Nos, 

Rakj rendet otthon!

Nézz körül alaposan, és tegyél mindenre egy post it-ot, amit nem használsz vagy útban van.  Legyen ez több mint egy selejtezés, de semmiképp ne arra gondoljunk, hogy kidobjuk ezeket a tárgyakat. Hiszen érzelmi vagy valós értékkel bírnak. 

A legjobb, ha a lakás legtávolabbi sarkából kiindulva kezdjük meg a jelölést. Jöhetnek a téli kabátok, sínadrágok, sícipők, szezonális ruhák, kinőtt, vagy kihízott ruhák, billegős székek, függönyök, a nagyi összes terítője, az eszméletlenül sok plüss állat, amire már nem is emlékeztünk, hogy ennyien vannak.

Papírok, szerződések, üres képkeretek, régi játékok, biciklik, a nem használt mikró, a nyári vagy épp téligumi, a megmaradt festék, vagy szigetelőanyag. 

Aztán itt vannak a „majd egyszer csinálok belőle valamit” tárgyak, mint például a régi varrógéptalp.

Ha a végére értél a szanálásnak, már kirajzolódik, hogy mekkora tárolóra van szükséged ahhoz, hogy egy új, szellős otthont varázsolj magadnak és családodnak. A post it-tal megjelölt tárgyakat a legnagyobb biztonságban tudhatod raktárainkban, ráadásul a nap 24 órájában hozzáférhetsz azokhoz. Érdemes picit nagyobbat választani, hisz az a tapasztalatunk, hogy bérlőink mindig és mindig találnak még valamit, amire nincs szükségük napi szinten otthonukban.